Меню сайта
Архів записів
Годинник
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Цікаве відео
Цікаве відео
Цікаве відео
Головна » 2013 » Квітень » 22 » Час звернутися до логопеда
16:08
Час звернутися до логопеда

                                                     

     Якщо вашій дитині важко спілкуватися зі своїми однолітками, і ви помітили, що її мова значно відстає від норми, зверніться за консультацією до логопеда. Виясніть, що стало причиною. Можливо, ви дуже мало спілкується з вашою дитиною, і вона просто не чує розмовної мови. Тоді негайно почніть більше спілкуватися з дитиною, читати казки, вірші, активно займатись малюванням і ліпленням. Підставою для відвідування логопеда є неправильна вимова звуків. Звуки «С», «З», «Ц» - малюк повинен чітко вимовляти до кінця 3-го року життя. «Ш», «Ж», «Ч» і «Л», «Р» до кінця 5 року життя. Якщо ви помітили помилки і вас тривожить мова вашої дитини зверніться до логопеда за консультацією і невідкладно. Чим довше малюк буде картавити і шепелявити, тим міцніше закріпиться у нього неправильна вимова і тим важче буде в майбутньому виправити дефект.

     Шановні батьки!

   Для того, щоб попередити заїкання, необхідна велика профілактична робота з боку дорослих, які оточують її в сім’ї, дитячому садочку.

1. Стежте, щоб мовлення оточуючих було неквапним, плавним, правильним і чітким. Правильне мовлення викличе таке ж правильне мовлення у дитини.

2. Звертайте увагу на те, щоб дитина говорила, достатньо широко відкриваючи рот, не дуже голосно, не поспішаючи, шкідливо розмовляти, коли відбувається вдих, захлинаючись і задихаючись.

3. Не допускайте прискореного мовлення дітей. Таке мовлення нерідко засвідчує про підвищену збудженість, слабкість нервової системи. Вона може призвести до заїкання.

4. Оберігайте дитину від контактів з людьми, які заїкаються, спілкуючись з дорослими чи ровесниками, які заїкаються, дитина починає відтворювати ті ж зупинки у своєму мовленні.

5. Застерігайте малюка від психічних і фізичних травм, бурхливих проявів гніву і радощів, від перебування серед нервових, неспокійних дітей.

6. Не навантажуйте мовлення дитини. Не вимагайте промовляти складні фрази, незнайомі і незрозумілі слова, завчати багато віршів, складних за змістом та формою.

7. Частіше читайте їй, просіть переказувати прочитане, вивчайте з нею вірші, розмовляйте і виправляйте, коли дитина говорить неправильною

8. Не навантажуйте дітей зайвими враженнями, які викликають у них емоційне перенапруження. Не дозволяйте довго дивитись телевізор.

9. Не розповідайте дитині перед сном страшних казок, хвилюючих історій, не залишайте дитину, коли вона боїться.

При серйозному ставленні до цих заповідей, ви, батьки, зможете змінити побут в сім’ї, методи виховання дитини, зможете встановити правильні, здорові взаємовідносини між дитиною та оточуючими.




Переглядів: 798 | Додав: Люда | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Погода
Календар подій
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Вислів дня
Цей день в історії
Теги
Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz